Den usynlige mand fra Salem

Jeg har læst en ny krimi. Metha anbefalede mig at læse den, og det har jeg ikke fortrudt!

Bogen hedder “Den usynlige mand fra Salem” og er skrevet af Christoffer Carlsson, han vandt endda prisen, Årets bedste kriminalroman i Sverige, for den, hvilket for mig ikke siger så lidt. Jeg havde høje forventninger, og de blev indfriet.

På bagsiden af bogen er et citat fra Aftonbladet, der lyder således: “Det her er ikke blot en i mængden af nye svenske krimiserier, men en original hybridmellem en dannelseshistorie og en spændningsroman”. 

Dette citat beskriver bogen spot-on for mig. Dette er ikke “bare” en krimi, det er en utrolig velskrevet bog som fortæller hvor dybt ens barndom kan afsætte spor i en person. Hvordan oplevelser, miljø og ens handlinger som ung kan følge dig resten af livet.

Hovedpersonen er Leo, suspenderet politimand fra stockholms politi og opvokset i den belastede forstad Salem. Bogen begynder da et mord finder sted i Leos opgang. Som politimand kan han ikke bare holde sig væk, og han får snart fornemmelsen af at dette mord ikke bare er et tilfældigt mord på en ung kvinde. Han bliver hurtigt blandet ind i sagen, især da hans fingeraftryk findes på det smykke den unge kvinde holder i hånden. Et smykke han ikke har rørt i mange mange år, men han kender ikke den unge kvinde. Men han kendte hende som ejede smykket for så mange år siden, og hun er død for længst.

Sidenhen kommer flashbacks til hans ungdom i Salem, om hans venner og miljøet. Senere dukker får læseren en slags breve fra morderen, skrevet i kursiv så man kan skelne.

Hvem morderen er, vil jeg ikke afsløre. Jeg kan dog sige, at det ikke kommer som en overraskelse. Det er ikke den slags krimi, det er mere en “find ud af hvorfor morderen gjorde det”-slags krimi. Mere psykologisk i det. Og det er pokkers interessant.

♥♥♥♥ den får 4 ud af 5 hjerter fra mig af samt en varm anbefaling.

(Ingrid)

http://www.bog-ide.dk/krimi-og-spaending/christoffer-carlsson/den-usynlige-mand-fra-salem/p-357812/#!357813

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s